Skip to main content

Com és habitual en el festival FlamenGi, en l’interludi dels espectacles que es presenten com a estrenes a Girona en l’auditori de la Mercè, es dóna pas a la màgia en el claustre de la Mercè.

Aquest pati amb encant, en el cor de la ciutat és testimoni d’una performance creada expressament pel Festiva,l que sol fer reflexió sobre la temàtica de cada any.

En aquesta ocasió el jove bailaor i coreògraf Pol Jiménez, ens presenta una peça de 15 minuts on ens mostra el no gènere dins el ball, una temàtica en què el seu autor fa anys que investiga a través dels seus treballs, “La oscilante” i “Lo faunal”
Lo faunal, “tragèdia de la mort” (extracte)

Lo Faunal és un trànsit per l’interespècie, construït des del que coneixem com la dansa espanyola, desclassificant les seves quatre branques (folklore, escola bolera, dansa estilitzada i flamenc)travessades per la figura del Faune. Tan l’intèrpret, Pol Jiménez, com el director de la peça, Bruno Ramri, se centren en la idea que el Faune no és només un personatge mitològic, sinó més aviat una condició. Una condició interespècie que comparteix amb la dansa espanyola, com a potencial constructe que sota la hibridació constant pot eixamplar les seves fronteres. Per aquesta ocasió hem seleccionat el fragment que pertany a la branca del flamenc, anomenat, Lo faunal, “tragèdia de la mort”

Data: 12 novembre 2022
Hora: 19:30 pm
Lloc: Centre Cultural de la Mercè
Direcció:Pujada de la Mercè, 12 . Girona
Tickets: 9 

Pol Jiménez

Pol Jiménez

Pol Jiménez

Pol Jiménez

Pol Jiménez

Lo Faunal: Tragèdia de la mort

Lo Faunal: Tragèdia de la mort

Lo Faunal: Tragèdia de la mort

Lo Faunal: Tragèdia de la mort

Lo Faunal: Tragèdia de la mort